Onpa ollut upeita kuumia hellepäiviä. Työhuoneeni seinät vanhassa kivitalossa lämpenevät hitaasti, mutta varmasti. Onneksi ilmastointi toimii. Lämmin kesäsää on suosinut myös kevätkauden viimeisiä kuntapolitiikan kokouksia ja tapaamisia. Päijät-Hämeen maakuntahallituksen kokousristeily Päijänteellä ja Lahden kaupunginhallituksen vierailu Heinolassa eivät olisi parempaa säätä osakseen voineet saada. Erityiskiitokset kuuluvat Padasjokelaisille maittavista muikuista ja Heinolan väelle kesäteatterin upeasta musikaaliannista ”Kiss me Kate”. Juhannukseksi ennustettu viileämpi sää on tervetullut vaihtelu helleaaltoon.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kuntauudistus on ollut keskeisin teema myös näinä kuumina päivinä. Kuntakentässä odotetaan mielenkiinnolla, syntyykö tulosta – ja minkälaista. Tuleeko PARAS-hankkeesta kupru. Väitetään, että prosessilaki tulee ja sen mukaan edetään kohti jonkinlaista maakuntaitsehallintoa ja pienet kunnat saavat jatkaa olemassa oloaan. Miten tuo onnistuukaan. Eduskunnassa on suuri enemmistö vahvojen peruskuntien muodostamisen puolesta. Jos hallitus päästää asian eduskuntaan syksyllä, käykö niin, että se karkaa hallituksen käsistä kuten seksilaki. Se olisi katastrofi hallitukselle. Mikäli taas koko kuntahanke kaatuu, olisi sekin katastrofi.

Hieman epävarmoissa tunnelmissa odotan kesälomalle siirtymistä. Vielä hommat eivät kuitenkaan ole ihan hanskassa. Lahden kaupunginhallitus kokoontuu viimeisen kerran 3.7.2006. Sen jälkeen jään täysipäiväisesti ruokkimaan pihamme lemmikkejä - oravia ja siilejä.  Ja töihin palatessa ovat vaalitkin jo lähempänä. Mutta sitä ennen - kesä keventää, virkistää sopivasti ja antaa uusia voimia meille kaikille.