Opiskelijaryhmiä tavatessa nousee aina ensisijaisesti esiin opintotuen korottaminen. Kannatan sitä lämpimästi, samalla kannatan myös korotusta opiskelijoiden vapaan tulon rajaan sekä opintotukeen 50 euron lapsikorotusta. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Myös joukkoliikenne otetaan poikkeuksetta keskustelun aiheeksi. Bussikortteihin on joillain paikkakunnilla tehdyt muutokset ovat olleet huononnuksia opiskelijoiden mukaan, ja joillain paikkakunnilla ei opiskelijoita huomioida lainkaan.

Löytyy myös porsaan reikä, joka olisi tukittava. On toisen asteen opiskelijoita, jotka ovat todellisia väliinputoajia - he eivät enää saa lapsilisää, mutta koska ovat 17-19-vuotiaita, vanhempien tulot vaikuttavat, eivätkä ehkä sen perusteella saa opintotukea, vaikka asuisivat poissa kotoa.

Nuoret puhuvat ruoan alv:n laskemisen puolesta. Tätä on muuten KD kannattanut jo kaksi kautta, mutta ei ole saanut riittävästi muita mukaan.  Viiden prosentin lasku alentaa VATT:n selvitysten mukaan kuluttajahintoja 3,5 %, ja samalla sen työllistävä vaikutus on huomattava. Elintarvikeala tukee myös tätä omassa kannanotossaan 15.2.2007.