Lahti on menneiden viikkojen aikana ollut näkyvästi esillä kansainvälisessä mediassa. Esimerkiksi yksin Italiassa Lahdessa otettuja kuvia on julkistettu ainakin parissakymmenessä lehdessä - televisiosta puhumattakaan. Myös Lahden kaupungin mediakeskukseen järjestämät hierojat näyttävät saaneen palstatilaa. Kaiken kaikkiaan Lahden saama medianäkyvyys ulkomailla on ollut valtavaa. Lähtökohtaisesti juttuja on ollut kaikissa mantereen päämedioissa ja yleensä jutut ovat olleet etusivulla ja päälähetyksissä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sibelius-taloa on kehuttu paitsi hyvin toimivaksi, myös kauniiksi ja mielenkiintoiseksi paikaksi järjestää kokouksia. Monet ihmiset suorastaan yllättyivät siitä, miten näyttäväksi mediakeskukseksi palloilua varten tehdyn Suurhallinkin saa tehtyä. Tieto kulki kokouspaikalla hyvin ja kuljetukset toimivat eri pisteiden välillä. Lyhyet etäisyydet kuuluvat Lahden vahvuuksiin. Suomalainen ruoka - raaka-aineet mahdollisimman pitkälti päijäthämäläisiä - maistui myös ulkomaalaisille.

 

Myönteinen julkinen palaute omasta kotikaupungista tuntuu kuitenkin todella hyvälle. Puheenvuoroissa on ylistetty kokousta ja erityisesti hyvää henkeä, joka Lahden kokouksessa vallitsi. Yhtään varsinaista sopimusta ei kuitenkaan saatu aikaisiksi. Jäikö oiva tilaisuus hyödyntämättä vai tuottaako hyvä yhteishenki myöhemmin tulosta, se jää nähtäväksi.

 

Nyt on kuitenkin aika palata arkeen. Eikä se ole edes kovin vaikeaa. Vettä sataa kaatamalla, tuuli riipii lehtiä puista, syksy näyttäytyy koko komeudessaan. Koulujen syyslomaviikko on takana, mutta onneksi on vasta perjantai, ja viikonloppu on vielä aikaa parannella syysflunssaa.