<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Huomenaamulla suunnistan Lahden kaupunginhallitusväen kanssa kohti Tanskaa. Tarkoituksena on tutustua Tanskan kuntarakenneuudistukseen sekä vierailla Lahden ystävyyskaupunki Randersissa.

 

Maanantain ohjelmaamme kuuluu matkustaminen Kööpenhaminan sekä Århusin kautta Randersiin, joka on ollut Lahden ystävyyskaupunki vuodesta 1947. Maanantaina illalla kaupunginhallitus tapaa Randersin kaupunginvaltuuston.

 

Tiistaina tutustumme esitelmien ja ryhmätyöskentelyn avulla muun muassa Randersin kokemuksiin kuntauudistuksesta, kaupunginvaltuuston visiosuunnitelmaan 2016 sekä kuntatason poliittiseen ja hallinnolliseen rakenteeseen, johtamisjärjestelmään, talouteen sekä poikkihallinnolliseen yhteistyöhön. Illalla tutustumme paikallisen terveyskeskuksen toimintaan sekä illastamme yhdessä Randersin kaupunginvaltuuston kanssa.

 

Keskiviikkona jatkamme matkaa Kööpenhaminaan, jossa ohjelmaan kuuluu muun muassa käynnit Tanskan kuntaliitossa sekä Suomen suurlähetystössä.  Kotiin palaamme torstaina, joka on myös Lahden kaupungin vuosipäivä.

 

Toivon, että Tanskan matka antaa eväitä ja ideoita kuntarakenneuudistuskeskusteluun myös Päijät-Hämeessä. Monipuolisen asiasisällön lisäksi matka vahvistaa parhaimmillaan myös hallituksen työskentelytapoja ja yhteishenkeä.