<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämänpäiväinen ESS uutisoi: ”Lahti majoittaa hotelliin sairaalasta kotiutuvia.” Hotellimajoitusta tarjotaan sairaalasta kotiutuville sekä vanhuksille, jos heidän katsotaan sellaista tarvitsevan. Lahdessa ryhdytään kokeilemaan uutta palvelumuotoa, jossa sairaalasta kotiutuva potilas voidaan tilapäisesti majoittaa hotelliin. Näin tehdään silloin, kun potilas tarvitsee vielä tukea kuntoutumisaikanaan sekä siihen soveltuvaa majoitusta.


Kaupungin oma kotiutustiimi selvittää yhdessä potilaan kanssa, millaista hoitoa hän tarvitsee ja selviääkö hän kotiympäristössään. Jos tarve vaatii, niin potilas voidaan majoittaa hotelliin ja kaupunki osallistuu majoituskuluihin. Esimerkiksi osa murtuma- ja tapaturmapotilaista voi hyötyä hotelliympäristöstä, jos kotona asuminen ei heti sairaalajakson jälkeen onnistu. Hotellipalveluita voidaan tarjota myös vanhuksille, jotka tarvitsevat turvallisen majoituksen vaikkapa oman asunnon remontin tai häntä hoitavan omaisen loman ajaksi.

 

Ajatus tuntui ensi alkuun vieraalle, mutta tarkemmin perehdyttyäni palvelumuotoon, se ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto. Uudet luovat innovaatiot ovat tervetulleita ja tarpeellisia. Vaihtoehtoja on hyvä kehittää.