Matti Vanhasen 2.hallitus on hallitusohjelmansa julkistanut ja ministerit saaneet salkkunsa. Paljon hyvääkin tuo ohjelma sisältää, lupauksia parannuksista on pyritty pitämään. Aika näyttää onko kyseessä reippaalla aikataululla kosmeettisesti kasaan kyhätty kompromissien toivetynnyri vai aidosti toteuttamiskelpoinen hallitusohjelma. Esitetyt eurosummat näyttävät kyllä kovinkin pienille verrattuna moniin hyviin tavoitteisiin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaupunginvaltuusto on keväisen strategiaseminaarinsa pitänyt ja strategia on tarkoitus saattaa valtuuston käsittelyyn toukokuun lopulla. Monia suuria asiakokonaisuuksia on työn alla. Päijät-Hämeen Paras-hanke on projektina loppusuoralla. Työryhmät ovat saaneet työnsä valmiiksi, mutta nyt vasta varsinainen työ kunnissa alkaa.

 

Talousraamien on myös saatava hahmonsa ennen kesälomille lähtöä. Palvelutuotannon ohella ilmastomuutosasiat mietityttävät. Mitkä ovat todellisia uhkia ja haasteita ja mitkä eivät? Miten niihin pitäisin kuntatasolla suhtautua? Millaisia haasteita ilmastomuutos tuo mm. LahtiEnergialle tulevaisuudessa?

 

Kevät tuli - ja taas kuin varkain. Se yllättää aina. Kevään valoon, väreihin ja tuoksuihin ei onneksi totu. Pihan ensimmäiset kevättyöt on nyt virallisesti aloitettu: lintulauta varastoon odottamaan ensi talvea, pressut pois pihakalusteiden päältä, puutarhakeinuun pehmusteet ja takapiha haravoitu. Nyt se on aloitettu ja siitä on sitten helppo jatkaa iltaisin ja viikonloppuisin. 

 

Huhtikuu vierähti niin nopeasti, että tuntuu kuin siirtyisimme suoraan maaliskuusta työn ja opiskelun juhlaan. Vappu lähestyy. 70 -luvun työväenlaulujen sanat olivat hyvin vahvat ja työnantajavastaisetkin. Varmaan tekijöillä ja aatteen vahvoilla kannattajilla oli syynsä lauluun. Asioiden puolesta taisteltiin tosimielessä. Moni tämän päivän itsestäänselvyys on edellyttänyt taistelua ja voimalauluja.

 

Työ on muuttunut noista lauluntekopäivistä. Useat raskaat työvaiheet on automatisoitu. Työn luonne on myös muuttunut. Vaikka yhteiskuntamme elää taloudellisesti parasta aikaansa, eivät esim. julkisen sektorin talous ja resurssit ole riittäviä. Väestön ikääntyminen ja ihmisten lisääntyvä pahoinvointi kasvattavat monipuolisten palvelujen kysyntää. Samaan aikaan suuret ikäluokat eläköityvät ja työvoimapula lisääntyy. Työ kerääntyy samoille hartioille.  

 

539436.jpg