Kylläpä teki hyvää viettää pitkä kesäloma. Liki viisi viikkoa "täydellisen muistinmenetyksen" seurassa. Aina siihen ei toki ole mahdollisuutta, mutta silloin, kun on, irtautuminen arkirutiineista tuntuu todella upealle. Näin myös syksyn askareisiin siirtyminen saa aivan uuden ulottuvuuden rentouttavan kesän jäljiltä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kermaisella kanttarellikeitolla, omenapiirailla ja rapukestien voimalla on ollut jopa nautinto työstää elokuun alusta lähtien mm. kaupunginhallitusasioita, PARAS -hanketta, tulevaisuustoimikunnan työtä - ja onpa yksi valtuuston kokouskin jo takana.  Lahden uusi kaupunginjohtaja on aloittanut uudessa virassaan, ja sekin näyttää hyvälle.

 

Puoluerintamalla kesäisistä loikka-askelista huolimatta elokuu on ollut varsin eteenpäin suuntautunut. KD:n toimintojen kehittämiseen tähtäävät työryhmät ovat kokoontuneet ahkerasti, samoin työvaliokunta ja lehtiosakeyhtiön hallitus.  Uusi puoluesihteeri on aloittanut työnsä tehokkaasti ja toisia kannustaen. Piiritasolla kesäpäivää vietettiin Janakkalassa saunan ja yhdessä olon merkeissä. Hyvälle näyttää ja tuntuu, mutta antaa tuntua! En jarruttele.

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteyksistä tuttu naisystäväni avasi elokuussa Lahden keskustassa pikkuruisen, hurmaavan Kirjakauppa Tarinan. Kannattaa käydä tutustumassa, vaikka seurustelun ja kahvikupposen verukkeella, kirjallisuutta unohtamatta. Eipä nimittäin ole ihan tavallinen, suurten kirjakauppaketjujen tapainen, vaan aivan jotain muuta – persoonallista idylliä, vähän uutta ja vähän vanhaa sopivassa suhteessa. Kiitos Tuulikki. Juuri tällaiset rohkeat innovaatiot ovat yhteiskunnassa tarpeen.

 

Näillä eväillä: hyvää loppukesää kaikille. Reipasta syksymieltä haluan toivottaa vasta lähempänä joulutervehdyksiä.

 

 

Ja sama kevennyksenä vielä Turun murteella =)

Lahtelaistunut rahoitusjohtaja Mika Mäkinen voi sit antaa tarvittaessa palautetta turkuraattorista:

 

Loma meni – kesä tiätty jatkuu

Kylläpä teki hyvää viettää pitkä kesäloma. Liki viis ja nii om mone muukki sanonu viikkoa "täyrellisen muistinmenetyksen" seuras. Kui vaa ain siihen ei toki tiätty ol mahrollisuut, mut silloin, ku o, irtautumine arkirutiineist tuntuu torel upeal. Näin myäs syksyn askareissi siirtymine saa aivan uuren ulottuvuuren tiätty rentouttavan kui vaa kesän mut kumminki jäljilt.

Kermaisel kanttarellikeitol, omenapiirail ja rapukestien voimal o ollut jopa nautinto tyästää elokuun kui vaa alust lähtien mm. kaupunkinhallitusasioit, totanoi PARAS mahtaks sitä sanokka kehrata hanket, tulevaisuustoimikunnan tyätä - ja onpa yks valtuuston kokouski jo takana. Mut kumminki kui vaa lahren uusi kaupunkinjohtaja o aloittanut uures virassas, ja seki näyttää hyväl.

Pualuerintamal kesäisist ei sunkka loikka-askelista hualimat elokuu o ollut varsin eteenpäin suuntautunut. KD:n toimintoitten kehittämisse tähtäävät tyäryhmät ovat kokoontuneet mut kumminki ahkerasti, samoin tyävaliokunta ja lehtiosakeyhtiön hallitus. Uusi pualuesihteeri sem pare vaa o aloittanut ei mar tyänsä tehokkaasti ja toissi kannustaen. Piiritasol ei sunkka kesäpäivää nimpal mukavast vietettisse Janakkalas saunan ja yhres olon merkeis. Kyl mar sit hyväl näyttää sem pare vaa ja tuntuu, mut antaa kui mun nysse tarttis sano tuntuu! En jarruttele.

Mannerheimin Lastensuajeluliiton yhteyksist tuttu naisystäväni avasi elokuus Lahren keskustas pikkuruisen, hurmaavan Kirjakauppa Tarinan. Kannattaa käyrä kui vaa tutustumas, vaikka ei mar seurustelun ja kahvikupposen verukkeel, ei sunkka kirjallisuut unohtamat. Eipä nimittäin ol ihan vai kummottos tavalline, suurten kirjakauppaketjujen tapaine, mut kumminki vaan aivan jotain muuta ja nii om mone muukki sanonu – ja nii om mone muukki sanonu persoonallist simmottos sit vaa irylliä, vähän uut ja vähän vanhaa sopivas tiätty suhtees. Kyl mar sit kiitos vai kummottos Tuulikki. Juuri tällaiset sem pare vaa rohkeat innovaatiot ovat yhteiskunnas tarpeen.

Ei mar. Näillä eväil: sem pare vaa hyvää loppukesää kaikil. Reipast syksymielt haluan toivottaa vast lähempänä joulutervehrykssi.