Kolmen kuukauden prosessi saatiin tänään päätökseen. Kaupunginvaltuusto valitsi illan kokouksessaan Lahden uudeksi kaupunginjohtajaksi Jyrki Myllyvirran. Myllyvirta (54) on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja puoluekannaltaan kokoomuslainen. Myllyvirta siirtyy Lahteen Mikkelin kaupunginjohtajan virasta. 

Valtuusto valitsi uuden kaupunginjohtajan suljetulla lippuäänestyksellä, jossa Jyrki Myllyvirta sai 34 ääntä 59:stä. Ennen äänestystä tukensa Myllyvirralle ilmaisivat sekä kokoomuksen, kristillisdemokraattien että vihreiden valtuustoryhmien puheenjohtajat.  Kokoomuksella, kristillisdemokraateilla sekä vihreillä on valtuustossa yhteensä 28 paikkaa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Etukäteen arvioitiin äänestyksen menevän 1-2 äänen eroksi, mutta onneksi toisin kävi. On aina mieluisampaa aloittaa uudessa tehtävässä, kun valtakirjan antaa näinkin selkeä enemmistö. Valintaprosessin aikana Jyrki Myllyvirta herätti omassa valtuustoryhmän jäsenissä luottamusta maltillisuudellaan ja tasapainoisella olemuksellaan.  Mielestämme hän on tulevaisuuden hahmottaja, maltillisen määrätietoinen, johdonmukaisesti asioita perusteleva – kaupunkijohtamisen ammattilainen.

 

Tervetuloa Lahteen uusi kaupunginjohtajamme. Luotamme siihen, että sinulla on hyvät edellytykset kaupunkimme pitkäjänteiseen kehittämiseen kunta- ja palvelurakennetta koskevien tulevaisuuden haasteiden edessä. Kaupungin menestyksen edellytys on yhteistyökykyisten luottamushenkilöiden lisäksi tehokas johtaja.