<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tänään saamme juhlia maamme itsenäisyyttä jo yhdeksättäkymmenettä kertaa. Perinteisissä juhlamenoissa, joihin tänään kotikaupungissamme saamme osallistua mm. jumalanpalvelukseen Ristinkirkossa, paraatikatselmukseen Lahden torilla ja kunnianosoitukseen sankarihaudoille, syntyy kiitollinen mieli ja harras tunnelma - onneksi maamme on turvallinen ja itsenäinen.

 

1112406.jpg

Lahden kaupungintalo

 

Rauhanaikaisen Suomen viimeisen 60 vuoden aikana kehitystä ja isänmaamme nykyistä tilaa voi katsoa ylpeydellä ja kiitollisuudella, vaikka parannettavaa ja tehtävää edelleen riittää.

 

Yhdeksänkymmentävuotias Suomi ei vielä ole valmis. Vaikka maallamme ei ole sotilaallista uhkaa, emme voi sulkea silmiämme muilta uhkakuvilta ja tulevaisuuden haasteilta. Jokelan koulun marraskuinen tragedia on pelottava esimerkki siitä, millaisessa todellisuudessa ja millaisten uusien uhkakuvien keskellä tällä hetkellä elämme. Siitä huolimatta, että nykyinen yhteiskunta mahdollistaa meille yhä yksilöllisempiä elämänvalintoja ja -tapoja, tulee meidän huolehtia turvallisen yhteiskuntamme ja yhteisöllisyytemme ylläpidosta, toisten kunnioittamisesta sekä keskinäisestä huolenpidosta ja välittämisestä.

 

Haluan toivottaa meille kaikille oikein hyvää Itsenäisyytemme Juhlapäivää, rauhaisaa joulun aikaa ja siunausta koittavalle uudelle vuodelle 2008!