Lahden kaupunki onnistui purkamaan rollaattorijonon - hieno juttu.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Viime syksynä käynnistyneeseen Turvallisesti kotona -kampanjaan osallistui parikymmentä yritystä ja yhteisöä. Kampanjaan osallistuivat myös kaupunginvaltuutetut lahjoittamalla keräykseen yhden valtuuston kokouksen kokouspalkkiot. Vaikka valtuutettujen lahjoittama summa on pieni osa koko keräyksestä, on sen symbolinen arvo euroja suurempi. Rahaa kertyi kaikkiaan noin 15000 euroa. Keräyksen tuotolla on hankittu lahtelaisille ikäihmisille paitsi rollaattoreita myös pyörätuoleja, sähkösäätöisiä sänkyjä ja liesivahteja.

 

Lahden apuvälinetilanne on nyt parempi kuin aikoihin. Esimerkiksi rollaattorijonoa ei ole ollenkaan, ilmenee Lahden sosiaali- ja terveystoimen Virkku-henkilöstölehdestä. Tilannetta on parantanut oleellisesti Turvallisesti kotona -kampanja, jonka keräysvaroilla hankittiin erilaisia apuvälineitä tukemaan ikäihmisten kotona asumista. Osastonhoitaja Tuula Kytölaakso lääkinnällisestä kuntoutuksesta kertoo, että keräyksen turvin saatettiin hankkia kerralla 40 rollaattoria, mikä vihdoin purki koko jonon. Rollaattoria jonottia aiemmin 30-40 ihmistä. Kaikkiaan rollaattoreita on Lahdessa käytössä lähes tuhat.