Vihaksi pisti tämänpäiväinen yleisönosaston kirjoitus: "Taas siirretään lasten päiväkodin toimintoja vesivahinkojen vuoksi toiseen paikkaan. Vesivaurioita onkin ollut kymmenkunta viime aikoina. Onko kukaan hakenut tilakeskuksessa avoinna olevaan putki-insinöörin tehtävään? Ei liene hakemuksia. Ollaanko selvillä mahdollisesta riippuvuudesta mainituissa seikoissa? Mitä siihen sanoisi tilakeskuksen johtaja? Varmaankin ammattitaitoa olisi vesi-insinöörin koulutuksen omaavalla riittävästi."<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ei vihastuta niinkään se, että vesi- ja homevaurioista kärsitään ihan oikeasti - ympäri Suomea, vaan ainainen valitus ja työntekijöiden moittiminen. Eikä yksin teknisellä puolella, vaan muillakin toimialoilla työskentelevät saavat osakseen aika ajoin kohtuutonta kritiikkiä.

Virheitä ja erehdyksiä toki sattuu jokaiselle joskus, eihän kukaan ole täydellinen. Mutta itse en suostu uskomaan, että kukaan työntekijä tekee tahallaan virheitä tai työnsä huonosti. Jokainen tekee parhaansa, niillä resursseilla mitä kulloinkin on käytettävissä.

 

Mihin pyritään säännöllisellä julkisella kritiikillä, joka minun silmissäni on ajan saatossa kääntynyt näyttäytymään tarkoitushakuiselle pahansuopaisuudelle? En voi ymmärtää. Tuleeko kysyjälle itselleen parempi mieli, halutaanko korostaa omaa erinomaisuutta vai kenties karkottaa Lahteen muuttoa suunnittelevat perheet ja uusi työvoima hakeutumaan muualle.

 

Sananvapauden nimissä meillä jokaisella on tietty oikeus tuoda ajatuksia julki, mutta onneksi "ammattivalittajien" määrä on pieni. Kuntiin tarvitaan jatkossakin osaavaa ja ammattitaitoista väkeä. Rekrytointiin tuleekin panostaa. Lahti on kaupunkina juuri nyt hyvässä kasvuvauhdissa, kaupunkiin kohdistuu merkittävässä määrin yksityisiä investointeja, ja yritystoiminta laajenee sekä palvelujen että teollisuuden puolella. Tänään julkistetulla talousarviolla pystytään kaupungin puolelta tukemaan alueen kehitystä ja vahvistamaan sen vetovoimaa.

 

Tervetuloa vaan Lahteen kaikki eri alojen osaajat, älkääkä suotta lukeko yleisönosastokirjoituksia. Omasta aamusapestani huolimatta Lahti on todella ihana kotikaupunki – meille kaikille.

 

Jostain kummasta nousi aamuajatuksiini myös tarina linnuista, ja se kuuluu näin:

 

MILLÄ SINÄ ELÄT?

 

Korppikotkat elävät siitä, mikä on ollut.

Ne elävät menneisyydestä.

Ne ahmivat kuollutta ja kadonnutta.

 

Kolibrit puolestaan elävät siitä, mikä on nyt.

Ne hakevat uutta elämää.

Ne ahmivat tuoreutta ja elävää.

 

Kumpikin lintu löytää etsimänsä.

Kuten me kaikki.