Kansainvälisen naistenpäivän historia ulottuu aina vuoteen 1857 ja New Yorkiin. Juhlapäivä on tarkoitettu kaikille naisten ryhmille ympäri maailmaa, ja se on määrätty kansainväliseksi vapaapäiväksi monissa maissa. Naiset kaikissa maanosissa jakautuvat usein kansainvälisten rajojen mukaan sekä etnisten, kielen, kulttuurin, taloudellisen ja poliittisten eroavaisuuksien mukaan. Nyt kaikki tulevat kuitenkin yhdessä juhlimaan heidän päiväänsä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kansainvälinen naistenpäivä on tarina siitä, kuinka aivan tavalliset naiset tekevät historiaa; kyseessä on vuosisatoja vanha kamppailu, jonka tavoitteena on, että naiset osallistuisivat yhteiskuntaan tasa-arvoisina miesten kanssa. Muinaisessa Kreikassa Lysistrata aloitti seksuaalisen taistelun miehiä vastaan tarkoituksenaan lopettaa sota. Sama taistelu jatkui Ranskan vallankumouksen aikana: Pariisin naiset vaativat "vapautta, tasa-arvoa, veljeyttä" ja marssivat Versaillesiin vaatimaan naisten äänioikeutta.

 

Kaikilla ja kaikella on oma historiansa. Naiset voivat tänään katsoa taakseen perinnettä, joka edustaa yhdeksän viime vuosikymmenen kamppailua tasa-arvon, oikeuden ja rauhan hyväksi. Oikein hyvää kansainvälistä naistenpäivää kaikille!