Vauhdilla alkanut syyskausi meinaa imaista täysin. Työ verottaa ajankäyttöä tehokkaasti. Kuntapoliittiset päätökset ovat jälleen huomenna maanantaina koetuksella, kun Lahden kaupunginvaltuuston tulee osoittaa olevansa kykenevä tekemään päätöksiä, silloinkin kun käsittelyssä oleviin asioihin ei löydy ristiriidatonta vaihtoehtoa – vuosienkaan valmistelun jälkeen. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Onneksi viime viikkoon osui arkea keventävästi kaksi teatterin ensi-iltaa. Etelä Suomen Sanomat ei turhaan luonnehtinut artikkelissaan: Lahden viihdekoneisto on kovassa kunnossa. Mikko Kivisen ohjaama Piukat Paikat on viihdemusikaali, jonka veroista ei Lahdessa ole aikoihin nähty. Ensi-illasta poistui hyväntulista väkeä. Ehdoton ykköstykki oli Iikka Forss, joka otti naismuusikkoroolistaan kaikki tehot irti. Forssin riemastuttavan fyysiselle tulkinnalle Daphne-Jerrysta ei voinut olla nauramatta, vaikka lähtökohta -mies naisen vaatteissa - lienee ehkä maailmankaikkeuden kulunein teatteriklisee. Myös muut näyttelijäsuoritukset olivat huippuluokkaa.

Viikonlopun kruunasi puhenäytelmän Kunnia - erotaan ystävinä? ensi-ilta. Lahden kaupunginteatterin entisen johtajan Raija-Sinikka Rantalan ohjaama näytelmä kertoo parisuhteesta ja sen kiemuroista aivan uskomattoman koskettavalla tavalla. Kunniassa on neljä näyttelijää, jotka esittävät miestä, tämän vaimoa, toista naista ja lasta. Kunnia on upeaa draamaa. Dialogi on älyllistä ja sopivasti sarkastisella huumorilla höystetty. Tarinalle ja sen henkilöille on helppo löytää vertailukohtia todellisuudesta, tuttavienkin elämänkohtaloista. Puhutteleva esitys – kannattaa katsoa.

Sunnuntaina kummityttö Lotan 12-vuotissynttäreiden kahvipöydästä on hyvä siirtyä lenkille ja saunomaan perheen kanssa. Työn täyteinen viikko odottaa.