<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Leppoisan lomapäivän pysäytti uutinen: "Uhkaava piiritystilanne Lahdessa. Poliisi piiritti alueen, evakuoi lähitalojen asukkaat ja sulki Harjukadun Hollolankadun ja Sibeliuksenkadun väliltä."

 

Uutinen oli merkittävä myös siksi, että kyseessä oli sama kadun pätkä, jossa oma lapsuuden aikainen sukuni kotitalo sijaitsee. Ollessani alle kouluikäinen, perheemme muutti Hollolan puolelta Lahteen. Kuusikymmentä luvun alkuvuodet asuimme juuri tuossa tänään piirityksen kohteena olleen talon vieressä.

 

60-luvulla Harjukatu oli aivan idyllistä, hyvin hoidettua ja viehättävää pientaloa aluetta. Pihassamme kukoistivat monet marjapensaat ja kukkaistutukset omenapuineen. Pihan erikoisuutena oli myös suuri päärynäpuu parikeinun katveessa. Muistan myös hyvin, miten istuin tien toisella puolella silloin sijainneen Helluntaiseurakunnan Siion-seurakuntakodin portailla kuunnellen hengellisiä lauluja.

 

Parituntinen piiritystilanne laukesi tänään neuvotteluteitse. 25-vuotiaalla miehellä oli poliisin mukaan ollut henkilökohtaisia ongelmia ja asunnosta löytyi vähäinen määrä räjähteitä ja nalleja. Onneksi kukaan ei loukkaantunut piiritystilanteen aikana.

 

 

726663.jpg