MTV aloitti vaaliohjelmien sarjan tenttaamalla puoluejohtajia SuomiAreenassa. Alkava kampanja poikkeaa edellisestä ainakin siinä, että nettiyhteydet ovat yleistyneet lähes jokaisen saataville. Yli puolella talouksista on jo laajakaistayhteys. Nettiä myös hyödynnetään tiedonhaussa. Kansalaiset eivät enää ole vain valtalehtien poliittisesti suodattuneen tiedonvälityksen varassa.

Toivottavasti laajentuneet mahdollisuudet tuovat uutta säpinää vaalikamppailuun.

Aineksia kiivaaseen vaalikampanjointiin näyttäisi löytyvän. On kuntarakenteen muutosta ja sen siivittämää helsinkiläistä siirtomaapolitikointia. Fortum-johtajatkin napsivat uudet optionsa, Mikael Lilius yksinään liki 6 miljoonaa euroa. Polttoaineitten hinta ylitti yleisesti kipurajana pidetyn 1,40 - Pohjois-Suomessa jopa haamurajan 1,50. Eikä huippu ole vieläkään käsillä.

Varallisuusveron rinnalle on nousemassa perintöveron poistaminen. Ei voida pitää kohtuullisena, että perilliset joutuvat myymään omassa käytössään olleen asunnon sen verosta selvitäkseen. Myös varallisuusveron vaihtoehdoksi tarjottu ruuan ALV:n alentaminen noussee seuraavan vaalikauden asiaksi. Mahdollisesti globalisaatiosta myötätuulta saaneet liberalistit ja suurituloiset jatkanevat tasaveromallin runnaamista.

Lähi-idän uusin kriisi on pistämässä Suomen puheenjohtajakauden agendaakin uusiksi. Hallituksen mielestä eduskunnan tärkeimpänä tehtävänä on edelleen ratifioida EU-perustuslaki, joka ei voi tulla voimaan.

Vaalitentin jälkeen siirryin seuraamaan mielenkiintoisempia puuhia. Rivitaloasuntomme takapihallemme on ilmestynyt kaksi reilun tulitikkuaskin kokoista siilinpoikasta täysikasvuisten seuraksi. On aivan käsittämättömän herkkä näky 100 000 asukkaan kaupungin ydinkeskustassa. Hyvin näyttävät rouhitut pähkinät ja tonnikalan murut pikkuisillekin maistuvan.

Mutta nyt on aika jättää yöeläjät omaan rauhaansa ja siirtyä levolle. Aamuherätys on jälleen klo 5.50. Olen nimittäin lupautunut aamiais- ja eväspalvelutehtävään kesän ajaksi, kun perheen nuoriso käy kesätöissä.