Suomessa eläkeläisten asema näyttää olevan päätöksentekijöiden sokea piste. Eläkeläiset ovat rakentaneet nykyisen hyvinvointimme, kukin voimiensa mukaan. Nyt, kun on meidän vuoromme huolehtia heidän hyvinvoinnistaan, mitä tapahtuukaan. Lehtiä lukiessa ei voi välttyä kummastelemasta politiikan koomisuutta. Vaalit lähestyvät ja jälleen nousee esiin huoli niin eläkeläisten kuin muidenkin pienituloisten ja heikoimmassa asemassa olevien puolesta. Lööpeissä lähes samat puheet kuin edellisten vaalien alla, vaan mitä tällä kaudella tapahtuikaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Eduskuntavaalien edellä lukuisten ehdokkaiden yleisin vaalilupaus on kansaneläkkeiden tasokorotus. Se on myös eniten rikottu lupaus. Vastoin vaalilupauksiaan Keskusta ja Sdp ovat antaneet 3,5 miljardin euron tuloverokevennykset. Ensi vuonna hallitus antaa 790 miljoonan euron verokevennykset jälleen hyvätuloisia suosien ja eläkeläisiä syrjien ja Kokoomus tukee tätä edelleen varauksetta. Miksi Keskustan eläkepoliittinen linja muuttui 100 %:sti maaliskuussa 2003, kun sille avautui lupausten lunastamisen mahdollisuus? Miksi hallitus ei ole edes yrittänyt korjata kansaneläkeindeksiä.

Mihin ihmeeseen katoaakaan tahtotila vaalien jälkeen? Siinä sitä riittää ihmettelemistä.

Poikkeuksellisen lämpimät päivät Etelä-Suomessa alkavat olla historiaa. Jo huomenna maanantaina ennustetaan lämpötilan laskevan muutaman asteen. On sitä kauniista ja lempeästä syyssäästä saatu nauttiakin. Viikonlopun iloihin kuului siilin talonrakennusprojekti, jonka perheemme miehet hoitivat innolla. Nyt vaan odotellaan, saako ”Siili Villa” asukkaat ensi talveksi. Ruokakuppi on sijoitettu aivan talvipesän oviaukon läheisyydessä, uuden talvipesän löytymisen helpottamiseksi. Jäämme uteliaina seuraamaan siilien syyspuuhia.

Iltalenkki läheisellä pururadalla rentouttaa mukavasti ja on hyvä käydä levolle saunan jälkeen. Maanantai avaa jälleen työntäyteisen viikon.