<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Varsinainen vaalityö on käynnistynyt nyt toden teolla. Tilaisuuksia ja tapahtumia riittää useita samalle viikolle. Tunnustan, että nautin matkasta suunnattomasti.  On ollut hyvin mielenkiintoista, ja erittäin palkitsevaa tavata äänestäjiä ympäri Hämettä. Vastaanotto on ollut lämmin ja erittäin positiivinen. Ihmiset ovat halunneet kuulla ajatuksiani ja KD:n vaihtoehtobudjetista ollaan aidosti kiinnostuneita. Sitä on saanut tyytyväisin mielin esitellä. Tiukkapipokampanjakin naurattaa – positiivisesti. Upea juttu.

 

Onneksi säät hiukan lauhtuivat ja toripäivä Nastolassa oli mitä parhain. Perjantainen rankka lumipyry pakkasineen olisi verottanut toriväkeä. Väkeä siis teltan ympärillä riitti, tuttuja ja tuntemattomia. Lupauksien antaminen ja niiden pitäminen oli suosittu puheenaihe. Monia ihmisiä askarruttaa, kun uskottavasti luvaten mahdottomia, pääse läpi, riippumatta siitä voiko pitää lupauksensa ja miten työkautensa hoitaa. 

 

Pitää siis olla sekä rahaa ja näkyvyyttä että riittävän kyvykäs saamaan kansan uskomaan minkä tahansa mahdottomuuden. Ja kuinka ollakaan eduskunnassa ollaan. Mielenkiintoista. Entä osaaminen? Entä kokemus, luotettavuus tai arvot päätöksien takana? Toivoisin niillä olevan enemmän painoarvoa.

 

Tutkimuksia ja ennusteita riittää nyt joka päivälle. Yksi mielenkiintoisimmista tuloksista oli, että alle 30 vuotiaista nuorista vain 34 % äänestää henkilöä ja 66 % aatetta. Nuoret eivät siis ole huijattavissa, he toivottavasti kiinnittävät huomiota myös siihen mitä ehdokkaan ulkokuoren sisällä on. Hieno juttu! Nuoret saattaisivat muuttaa kaiken, jos äänestävät ahkerasti.