<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Takana on kovin työntäyteinen viikko ja viikonvaihde oli enemmän kuin tervetullut. Joulukalenterit ja kynttilät on otettu esille. Kaupallinen joulu on avattu perinteisin menoin jo edellisinä viikonloppuina. Levollisen lauantain kruunasi sunnuntai, ensimmäinen adventtisunnuntai. Joulun virallinen odotus on siis alkanut. 

 

Sain viettää harvinaisen sunnuntain. Olin kutsuttu viemään Lahden kaupungin tervehdystä Lahden Helluntaiseurakunnan 80-vuotisjuhlaan. Juhla oli hyvin lämminhenkinen, ja järjestelyt olivat samaa luokkaa. Juhlaa siivitti hyvien puheenvuorojen lisäksi monipuolinen ja tasokas musiikki – kuoroineen ja orkestereineen.

 

Vaikka itse kuulun luterilaiseen kirkkoon, ei karismaattinen herätysliike ole itselleni kuitenkaan täysin vieras. Kosketuspintaa löytyy läpi elämän. Olen lapsuuteni ensimmäiset vuodet asunut Lahdessa Harjukadulla, ja istuin usein Siion rukoushuoneen eteisen portailla kuuntelemassa lauluja ja puheita. Myöhemmin olen työskennellyt useissakin yhteiskristillisissä tehtävissä eri järjestöissä. Olen kiitollinen siitä, että sain laulaa ensimmäisen adventtisunnuntain Hoosiannaa juuri tässä juhlassa.