Etelä Suomen Sanomien tämän aamuisessa pääkirjoituksessaan todettiin, ettei ole liioin sellaista puoluetta, joka ei hallituksessa joutuisi noudattamaan pääosin samantapaista politiikkaa, jota oppositiossa vastusti. "Asiat on hoidettava asioina, ja rahaa on aina rajallinen määrä. Mahdollista on lähinnä pieni hienosäätö." Onpa erikoinen kannanotto, jopa oikeistolaiselta lehdeltä. Ei ole lehden toimittajat näköjään perehtyneet KD:n vaihtoehtobudjettiin. Siitä nimittäin löytyy muutakin kuin pientä hienosäätöä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti sai täysistunnon budjettikeskustelussa tiistaina kehuja valtiovarainministeri Eero Heinäluomalta. Hän totesi KD:n vaihtoehtobudjetin olevan rehellistä oppositiopolitiikkaa, missä näytetään mihin pannaan lisää ja mistä otetaan pois.

Don Heinäluoman mielestä näin jokainen äänestäjä voi katsoa, mitkä ovat puolueen arvovalinnat. Jos kaikki puolueet tekisivät näin, ihmisillä olisi edellytykset tehdä vertailuja.

Heinäluoma kritisoi suurinta oppositiopuolue Kokoomusta siitä, että se ei ole koskaan pystynyt vastaavaan kuin KD. Ehkä Kokoomus tyytyy tänäkin syksynä esittämään vaalipuheissaan kaikkea hyvää ja kaunista ilman rahoitusta.

Taloustutkimuksen kannatustutkimus näytti tänä aamuna KD:lle nousua: kannatus oli 5,9%. Onkin oikein rohkaisevaa tulevia vaaleja ajatellen. KD:n vaihtoehtobudjetti osoittaa selvästi, että vaihtoehtoja todella on olemassa, ja vaihtoehtoja löytyy myös puolueiden valinnassa.