Lahden Radio uutisoi: ”Vasemmistoliiton kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun Matti Kauppilan mielestä Lahden kaupunginjohtajan paikka kuuluu jatkossakin vasemmistolle.
Kauppilan mukaan kaupungin virkamiesjohdosta tulisi liian oikeistolainen, jos kaupunginjohtaja olisi Kokoomuksen ehdokas.
Hän uskoo, että SDP ja Vasemmistoliitto voivat löytyy yhteisen ehdokkaan, jolle saadaan tukea myös Keskustan, Vihreiden ja Kristillisten valtuustoryhmistä.”

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Uutinen osoittaa, että vasemmistoliiton Kauppilalta puuttuu tilannetaju. Kaupunginhallitus oli juuri maanantaisessa kokouksessaan 4.12. päättänyt kaupunginjohtajan viran auki julistamisesta aikatauluineen.

 

Kristillisdemokraatit, Vihreät ja Keskusta eivät ole olleet keskusteluissa sen enempää Vasemmistoliiton, SDP:n kuin Kokoomuksenkaan kanssa kaupunginjohtaja kysymyksessä.

 

Keskiryhmät eivät halua tässä vaiheessa asettua kannattamaan minkään väristä puoluejäsenkirjaa. Kaikki mahdolliset ehdokkaat ovat yhteismitallisesti vertailtavissa, kun kaupunginjohtajaa lähdetään etsimään.

 

Keskiryhmien tavoitteena on saada Lahdelle paras mahdollinen kaupunginjohtaja.