Näyttää isoäidin ohjeet olevan yhä paikkansa pitäviä. Jos hoidat itseäsi hyvin flunssan aikana, selviät taudista neljässätoista päivässä, ja jollet ota mitään troppia, niin tauti kestää kaksi viikkoa. Niinpä niin, aikaa se ottaa teet sitten miten päin vaan, mutta tulihan levättyä. Nyt taas kaikki näyttää paljon kirkkaammalta muutaman kuumepäivän jälkeen. Ja perheen nuorimmainenkin on saatettu täysi-ikäisyyden rajapyykin ohi ja juhlat on vietetty. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuntapolitiikassa on menossa todella työllistivät viikot ja kuukaudet. Lahden kaupunginvaltuusto päätti tänään pitää veroprosentin ennallaan 19:ssa ensi vuonna. Myös yleinen kiinteistöveroprosentti säilyy ennallaan 0,8:ssa. Lisäksi koiraverosta päätettiin luopua ensi vuonna kokonaan. Keväällä annettu talousraami on edennyt: kaupunginjohtaja on julkistanut esityksensä ja kaupunginhallituskäsittely on alkanut. Kaupunginhallitus istuu neljä-viisi täyttä päivää talousarvion 2007 kimpussa, kuullen asiantuntijoiden esityksiä ja perusteluja talousraamin toiminnallisista vaikutuksista.

 

Näiden selvitysten pohjalta poliittiset ryhmät pääsevät neuvottelupöytään ennen valtuuston käsittelyä. Toivottavasti löytyy mahdollisimman paljon yksituumaisuutta, jotta vältyttäisiin kohtuuttomalta huutokaupalta valtuuston kokouksessa. Se ei välttämättä lisää kuntalaisten luottamusta politiikkaa kohtaa, jos päätöksenteko näyttäytyy kovin usein riitaisena. Siksi oma arvonsa on mielestäni sillä, että valtuustoasioita pyrittäisi hoitamaan neuvottelukulttuuria kehittämällä.